De laatste tijd krijg ik in gesprekken met moeders steeds vaker de vraag wat mijn werk nou precies inhoudt.

Daarom heb ik besloten het in een blog te verwerken!

Ieder kind zit weleens wat minder lekker in z’n vel, heeft ruzie met vriendjes of vriendinnen, is verdrietig om het overlijden van zijn konijn, dat hoort bij opgroeien. Dit herken je vast.
Maar als jouw kind langere tijd boos, angstig of verdrietig is, dan is dat heel erg rot.
Als jij als ouder het gevoel hebt dat je jouw kind graag wilt helpen maar niet weet hoe dan kun je overwegen om met je kind naar een kindercoach te gaan.
Is jouw kind erg pittig in gedrag, heeft jouw kind veel last van driftbuien, luistert je kind slecht en jij bent ten einde raad, ook daarvoor kun je bij Petit Belle terecht.

Wat doet een kindercoach?
Een kindercoach biedt hulp voor kinderen en hun ouders als er een vraag is over de opvoeding, het gedrag of de ontwikkeling van een kind. Het is een praktische, laagdrempelige en kortdurende vorm van hulp. Als je kind moeite heeft met bepaalde emoties of in een moeilijke periode zit, kan een kindercoach helpen.

Bijvoorbeeld bij het aanleren van sociale vaardigheden of het omgaan met gevoelens. Een kindercoach heeft een positieve werkwijze. Ik werk altijd oplossingsgericht en kijk dus niet naar problemen, maar naar de mogelijkheden en de kwaliteiten van je kind.
Hulp van een kindercoach heeft vaak een positieve invloed op een kind, waardoor het lekkerder in z’n vel komt te zitten en/of steviger in z’n schoenen komt te staan.


Wanneer naar een kindercoach?

Je kunt bij een kindercoach terecht voor een vraag over de opvoeding, het gedrag of de ontwikkeling van je kind. Bijvoorbeeld jij je zorgen maakt over zijn of haar gedrag en je eigenlijk een raad meer weet. Hiervoor ben ik op bezig met het schrijven van een online training. Op deze manier kun jij in je eigen tempo en op je eigen tijd leren over het gedrag van jouw kind. Ook kan ik goed helpen als je kind in een moeilijke situatie zit, bijvoorbeeld door een scheiding of het verlies van een dierbare. Je hebt geen verwijzing nodig om bij mij te komen. Het liefste begeleid ik jouw kind op school, in zijn of haar vertrouwde omgeving. Dit doe ik omdat ik het belangrijk vind dat kinderen na school lekker moeten kunnen spelen of sporten. En dus niet na schooltijd nog bij mij moeten komen. De motivatie is dan al minder weet ik uit ervaring. Soms lukt het helaas niet om een afspraak onder schooltijd te plannen, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Hieronder een aantal voorkomende problemen, die ik liever uitdagingen noem, waarvoor je bij mij terecht kunt:
• Faalangst of angst
• Boosheid, frustratie of woedeaanvallen
• Verdriet of veel piekeren
• Moeite met emoties uiten
• Onzekerheid, verlegenheid of perfectionisme
• Moeite met (in)slapen
• Buikpijn of hoofdpijn zonder lichamelijke oorzaak
• Hooggevoeligheid
• Pestgedrag of gepest worden
• Na de scheiding van ouders
• Na het overlijden van een dierbare

Hoe werkt coaching bij Petit Belle?

Bij Petit Belle staat het kind voorop, daarom voer ik graag het gesprek met jouw kind en jij mag uiteraard aanvullen waar nodig.
Dus samen met je kind en jou kijk ik naar wat jouw kind nodig heeft om zich te ontwikkelen en zich weer fijn te voelen. Ieder kind is uniek dus ik stem iedere werkwijze dan ook af op jouw kind en jullie vraag.
Daarna zullen er sessies zijn voor je kind (soms ben jij hierbij aanwezig) en is er een evaluatiegesprek met de ouders. In de gesprekken met je kind wordt gezocht naar zijn of haar kwaliteiten en gewerkt aan jullie hulpvraag.
Je kind leert zijn kwaliteiten kennen, krijgt meer inzicht in z’n gedrag of leert omgaan met bepaalde emoties, zoals angsten of boosheid. Hierdoor komt je kind steviger in z’n schoenen te staan.
Een traject duurt meestal een maand of 3 en bestaat uit gemiddeld 6 tot 8 sessies.

Als kindercoach maak ik veel gebruik van oefeningen en materialen om je kind vaardigheden aan te leren. We werken met het door mij ontwikkelde praat papier, bewaren onze successen in de pot vol succes en vieren elke stap! Ik werk beeldend en kinderen krijgen bij mij altijd de gelegenheid te tekenen in plaats van te praten. Ook wordt het praten vaak ondersteund door leuke spelletjes over emoties. positieve gedachten en mindset.

Heb je na het lezen van deze blog een vraag over wat ik voor jouw kind kan betekenen? Mail me vrijblijvend!
Rianne@petitbelle.nl

Fijne dag!