Durft jouw kind te falen?

Ik verdiep me steeds meer in het ontwikkelen van een groeiende mindset, bij mezelf en bij mijn kinderen.
Ook wil ik hier andere ouders mee informeren, we willen tenslotte allemaal gelukkige kinderen niet waar? Vandaar dat ik maar weer eens in de pen klim na het publiceren van mijn gratis ebook over positieve minste skills krijg ik veel positieve reacties.
Ouders die echt de tijd nemen voor hun kinderen en er samen eens voor gaan zitten. Dat is in mijn optiek echt stap 1, doe het samen. Ook jij als ouders bent een altijd lerend persoon.
Heb je soms moeite met het opvoeden van je kids? Het zou vreemd zijn als je antwoord nee is, iedereen heeft van die dagen dat je het even niet meer weet. No Problem!

Wat ik vaak hoor ik mijn praktijk is dat ouders zich schuldig voelen over het feit dat hun kind niet happy is, niet lekker in zijn of haar vel zit. Ik ben altijd blij dat te horen want als je kind niet lekker gaat wat zegt dat over jou? Hoe ga jij om met vervelend gedrag van andere mensen, hoe ga jij om met slechte resultaten? Als ouder heb je het niet altijd even makkelijk en als kind ook niet, realiseer je dat! Leer je kind (en jezelf) dat je mag falen. Dat je ervan leert, echt waar!

Heb jij als ouder een rotgevoel omdat je jouw kind straf hebt gegeven en het niets heeft opgeleverd, daar leer je van en zul je het de volgende keer anders aanpakken. Laat je kinderen ervaren dat ze leren door fouten te maken en benoem dat jij ook fouten maakt en dat dit mag, fouten maken maakt je geen slechte ouder en geen slecht kind.

Binnenkort ga ik starten met online lessen in positief ouderschap, bewust opvoeden en positieve mindset. Lijkt het je interessant dan zie ik je vast wel ergens terug, online of offline!

Liefs Rianne