Wij gaan deze week genieten van de Spaanse zon!
Heerlijk! Toch hoor ik veel moeders over vakantiestress, kinderen die uit hun doen zijn en zich kapot vervelen, niet luisteren en niet naar bed willen.
In deze blog heb ik een paar tips voor een gezellige, relaxte vakantie met je kids!

Tip 1: Voorspelbaarheid

Zorg dat de vakantie voorspelbaar is voor je kinderen. Als ze weten waar ze aan toe zijn dan geeft dat veiligheid en rust. Bespreek van te voren waar jullie op vakantie gaan en wat jullie gaan doen. Misschien is het leuk dat je eens een avond met je kinderen door reisgidsen bladert en ze vertrekt in de keuze van jullie bestemming!
Laat je kinderen plaatjes knippen van het hotel of de camping en de activiteiten die jullie gaan doen. Deze kun je in een schriftje laten plakken. Het schriftje kun je ook op vakantie weer gebruiken voor heet dagritme en om herinneringen in te bewaren.
Op vakantie werkt het goed om ‘s ochtends de dag door te nemen en te bespreken wat er die dag allemaal gaat gebeuren. Als volwassene wil je ook graag weten waar je aan toe bent, als iemand anders iets organiseert. Voor kinderen is dat ook prettig. Zeker als ze bedacht hadden om te gaan duiken in het zwembad en plotseling mee moet naar het strand (wat ze eigenlijk heel leuk vinden, maar nu een driftbui van krijgen omdat ze iets anders in hun hoofd hadden). Door een goede voorbereiding ben je dit voor en voorkom boze gezichten.

Tip 2: RELAX

Hoe relaxter jij bent, hoe relaxter de kinderen zijn
Zorg dat je zelf ontspant! Kies een vakantie waar jij van geniet. Kinderen spiegelen zich aan hun ouders. Als jij geniet van de vakantie, dan zijn de kinderen automatisch ook meer ontspannen. Als je een hekel hebt aan kamperen, ga dit dan niet doen omdat jouw kinderen het zo leuk vinden. Kies dan voor een ander soort vakantie waar jij ook van geniet. Zorg dat je zelf ook plezier hebt, je op je gemak voelt en kan ontspannen, daar hebben de kinderen meer aan.

Tip 3: Qualitytime!

Vakantie is de uitgesproken tijd dat je kinderen niks liever willen dan alle aandacht van papa of mama. Dus geef hier ook aan toe!
Leg je telefoon weg of liever zet hem uit en speel met je kinderen!
Wil je graag een boek lezen in het zonnetje? Speel dan eerst met de kinderen en neem daarna dat relax momentje voor jezelf. Als je eerst even investeert in je kinderen verdien je dit weer terug in tijd voor jezelf, dat weet ik zeker!

Ik wens je (alvast) een hele relaxte vakantie!

Liefs Rianne