Het klinkt allemaal zo zoetsappig vaak, die positieve quotes maar toch zit er echt een kern van waarheid in.
Als je kind niet lekker gaat op school wordt er vaak gedacht dat het te moeilijk is, wordt het lesprogramma aangepast aan het kind.
Of het kan zijn dat je kind weinig aansluiting heeft bij klasgenootjes en dan krijgen kinderen een sociale vaardigheidstraining. Ik vraag me af of dit oplossingen zijn die werken. Het ene kind is immers slimmer dan de andere en de ene is sociaal vaardiger so what?

Ik vind dat je moet kijken naar de talenten van kinderen en niet naar de beperkingen. Als jouw kind moeite heeft met rekenen vindt hij er waarschijnlijk ook niets aan. En als hij er niets aan vindt, wordt hij vast geen accountant…. Toch?!
Als we kijken naar de talenten waar kinderen liggen, kijken naar wat ze graag doen en ons daar meer op focussen wordt het toch allemaal veel leuker?
Wat ik hierbij wel wil opmerken is dat ik er van overtuigd ben als je niet zo goed bent ik rekenen, maar je het later wel nodig hebt omdat je bijvoorbeeld een beroep wilt uitoefenen waar dit belangrijk voor is je het WEL kunt leren. Dit komt doordat je dan ergens oprecht moeite voor gaat doen en je erin vast bijt, en let op, dan lukt het ook! En dat vergeet je dan ook nooit meer, heerlijk!

Natuurlijk moet je kind een bepaalde basisstof behalen gedurende de schoolperiode maar al dat extra gewerk van materie die je kind mateloos irriteert noem ik zonde van de tijd!!!!
In mijn praktijk help ik kinderen dus ook niet met het zogenoemde bijspijkeren van bepaalde vakken waar ze ‘op achter lopen’. Ook zo iets, ik geloof dat iedereen zich op zijn eigen tempo ontwikkeld dus op voor of achter lopen bestaat in mijn optiek niet. De kinderen die ik begeleid help ik in het (her)ontwikkelen van een positieve mindset. Ik geloof namelijk dat als kinderen zelf geloven dat wat ze heel graag willen kunnen bereiken, er een prachtige toekomst voor ze ligt. Ik geef kinderen in mijn praktijk tips en tools, opdrachten om positief te denken. Om een groeiende mindset te creëren, een leven te leiden waar je altijd blijft leren.

Mocht bovengenoemde je aanspreken omdat jouw kind niet zo lekker gaat, mail me. Zet op papier waar jullie tegen aan lopen en ervaren en wellicht kan ik jullie helpen.